Author and Founder of Theosophy Helena Blavatsky (1831-189), 1860S
H.P. Blavatsky

Hermes - Theosofie in de Wereld en in Jezelf

(veel artikelen zijn uit Theosofia overgenomen)

Nieuws wordt aangekondigd op: Hermes7 .

Hermes is gewijd aan theosofie. Het gaat voornamelijk om hedendaagse artikelen die goed aangeven waar men zich heden ten dage in de Theosofische Vereniging mee bezig houdt, maar daarnaast zijn er vertalingen van artikelen van H.P. Blavatsky en andere namen uit het verleden.

Zie ook Theosofische boeken, de beste spirituele boeken, volgens bezoekers van deze site, de paranormale boeken, Boeddhistische boeken, en Jiddu Krishnamurti boeken bijvoorbeeld.

Het motto van de Theosofische Vereniging is:

" Geen Godsdienst boven Waarheid "
"Saty„n n„sti paro dharmah"

Als je meer wilt weten over de Theosofische Vereniging, klik dan Theosofische Vereniging , voor informatie op deze internetsite. Via de links kom je terecht bij de homepage van de Theosofische Vereniging zelf. Voor leden van de Theosofische Vereniging die na willen denken over het logewerk heb ik wat artikelen verzameld.

Voor basis informatie over wat theosofie in houdt, klik je uiteraard op Wat is theosofie?

Thema's binnen theosofie zijn o.a. : Innerlijke groei en wijsheid ; Metafysica en Ethiek . Er waren een aantal interessante artikelen over die niet binnen deze categorieŽn vielen. Deze zijn te vinden onder: Diversen . Andere thema's: de geschiedenis van de Theosofische Beweging en spirituele verhalen .

Voor vragen, opmerkingen en niet werkende links kun je mij e-mailen. Maar misschien is je vraag al beantwoord in de VVV (veel voorkomende vragen). Vind je niet werkende links - mail me dan even. Heb je materiaal waarvan je denkt dat het op de website zou passen - dat is zeker welkom.

Katinka Hesselink