Bol.com Bestsellers Spiritualiteit Boeken, DVD's en inzichtkaartjes

Spirituele cadeautips - om cadeau te geven of te vragen

Katinka Hesselink 2010

Sinds mei 2006 staan er Bol.com links op deze website. (*)

Bol.com geeft statistieken over de boeken die verkocht worden. Hieronder de boeken uit verschillende spirituele tradities die in 2010 het populairst waren (in de categorie spiritualiteit) bij bezoekers van deze website. Veel Boeddhisme dit jaar. Deze lijst wordt tot in december 2010 bijgewerkt:

De beste spirituele boeken van dit moment

Steve Hagen, 'Boeddhisme in Alle Eenvoud' Ontwaak en ontdek wat nooit verandert' is de subtitel van dit boek. Het geeft al aan waar het om gaat: leven in het hier en nu en gewaarzijn . Steven Hagen staat in de Zen-traditie en dit is te merken in zijn benadering. Zonder de franje van tradities en gewoonten geeft hij hier de essentie van Zen weer. 

Dit boek heeft vele positieve recensies van lezers gekregen .
Meer boeddhistische boeken.

Dhammapada - een van de oudste teksten uit het Boeddhisme.

De tekst bestaat uit wijsheidsregels die traditioneel worden gezien als citaten van Boeddha zelf, maar de stijl suggereert dat dat misschien niet klopt.

Maar goed, wat doet het er toe? Het is een verzameling Boeddhistische spreuken die ieder inspireren en de essentie van het Boeddhisme uit dragen.

Niet voor niets een klassieker.

Om op je nachtkastje te leggen.

Adem is bewustzijn is een vertaling met commentaar van de  Anapanasati Soetra door Thich Nhat Hanh.

Dit boekje bestaat uit twee delen: eerst de tekst van de soetra, vervolgens in moderne woorden uitgelegd 16 oefeningen in concentratie en meditatie aan de hand van de ademhaling. Bevat een verklarende woordenlijst die goed gebruikt kan worden, want dit is niet een boek voor de beginnende Boeddhist. 

Meer meditatie boeken

In 'Vorm is Leegte en Leegte is Vorm' legt Thich Nhat Hanh de essentie van Mahayana Boeddhistische filosofie uit: hoe zit dat toch met sunyata? En is alles nu illusie of niet? Wat is de rol van taal, van denken, van onze emoties? Wat is werkelijk? 

Woede is naast angst een van de lastigste emoties om mee om te gaan. De benadering van Thich Nhat Hanh in 'Omarm je Woede' is om de confrontatie rechtstreeks aan te gaan: onder ogen zien die boosheid. 

Dat wil niet zeggen dat je gelijk iedereen de kop vol moet schelden, maar dat woede alleen op lost als je er niet voor weg loopt.

Meester Tsjeng over het geheim van de oorspronkelijke geest
Meester Tsjeng over het geheim van de oorspronkelijke geest
Tsjeng

Meester Tsjeng over het geheim van de oorspronkelijke geest is zo'n uniek boekje dat je verwonderd achter laat. Met bijvoorbeeld een citaat als dit:

Jullie vergissen je als je denkt dat je de oorspronkelijke geest door middel van je gevoelens kunt zien.

Dit is waarschijnlijk Krishnamurti's belangrijkste boek. 'Innerlijke Vrijheid' is een 'must' voor alle bewonderaars van deze nog steeds onbekende filosoof. Het was oorspronkelijk bedoeld als een bloemlezing van Krishnamurti's lezingen en toespraken van de laatste zeven jaar van zijn leven, maar het reikt veel verder. Verder dan alles wat hierover tot nu toe is gepubliceerd. Krisnamurti zet zijn ideeŽn uiteen in gesprekken en discussies met groepen en individuen.

'De Geheime Leer' is H.P. Blavatsky's bekendste boek en een wereldwijde bestseller in het spirituele veld: al meer dan een eeuw. 

Oepanisjads
Oepanisjads

Klassieke teksten uit de Upanishaden vertaald in het Nederlands. 

Vind inspiratie en leer over de Indiase filosofie.

'Leven in aandacht' bevat naast een nieuwe vertaling van het bekende Satipatthana-Soetra en Thay's eigentijds commentaar daarop, tevens vertalingen van twee andere in dit verband belangrijke teksten. Deze gaan vergezeld van praktische oefeningen en overdenkingen die de toepasselijkheid van de beoefening van bewuste aandacht in het dagelijks leven onderstrepen.

Thich Nhat Hanh leert de lezer methodisch omgaan met stemmingen als woede, afgunst en jaloezie. Wie aldus in aandacht leert leven weet het beste in de ander - kind, partner, vriend of vreemde - naar boven te halen en kan de vergankelijkheid van alle verschijnselen met gelijkmoedigheid en mededogen tegemoet treden.

Ook populair

Populaire spirituele DVDs

Yoga voor Dummies is een heel prettige DVD om thuis yoga op te oefenen. Voor beginners, maar toch niet zo makkelijk dat je er gelijk op uitgekeken bent.

Als Yoga Voor Dummies u beviel, bent u klaar om uw yogabeoefening te intensiveren door dieper in te gaan op de andere belangrijke aspecten van yoga. U krijgt tips om elke houding te verfijnen en u te concentreren op uw adem, zodat yoga u meer goed zal doen dan ooit.
MEER YOGA VOOR DUMMIES bouwt voort op de basis die u met Yoga Voor Dummies hebt gelegd en voert u langs nog eens twaalf houdingen die een stap verder gaan. En als u het yoga beginnerprogramma niet kent, kunt u toch genieten van deze iets zwaardere oefeningen, want bij de meeste houdingen zijn aanpassingen mogelijk waarmee u gemakkelijk op uw eigen niveau kunt trainen. Bij consequent gebruik kunt u hiermee uw houding verbeteren en uw spierspanning vergroten.
Begeleide meditatie van 15 minuten - Afspeelmogelijkheid met alleen de stem van de instructrice (om met je eigen muziek te kunnen trainen).

Populaire Inzichtkaartjes

Spirituele inzichtkaarten is de populairste set spirituele kaartjes om thuis te trekken. Altijd goed voor een nieuwe kijk op je dagelijks leven.

Psychologische inzichtkaarten zijn een meer rationele versie van de inzichtkaarten.

"Toeval bestaat niet! Dat is het principe waarop de inzichtkaarten zijn gebaseerd. Trek een inzichtkaart en de tekst zal, volgens de wet van synchroniteit, op dat moment belangrijk zijn voor jouw bewustwordingsproces. De kaarten dagen je uit om contact te maken met ontkende of niet geleefde delen van jezelf. Daarnaast vormen ze een praktische leidraad voor het omgaan met de uitdagingen in je dagelijks leven. Deze kaarten komen het beste tot hun recht als je al een zekere levenservaring hebt opgedaan. En als je een verlangen hebt om eerlijk te willen kijken naar de onbewuste overtuigingen en gevoelens die je met je meedraagt."

Zie ook de DVD's over het Boeddhisme, de spirituele agendas en kalenders en Spirituele kaartjes trekken.

Voetnoot

(*) Ik laat u spirituele boeken van Bol.com zien die interessant voor u kunnen zijn. Bol.com geeft mij een percentage van de verkoopprijs per verkocht boek. Ook als u andere producten van bol.com koopt en op hun website bent gekomen via die van mij, krijg ik een percentage van de winst. U steunt Katinka Hesselink Net dus als u via deze site boeken bij Bol.com koopt.