Bol.com Bestsellers Spiritualiteit Boeken

Spirituele Boekentips - om cadeau te geven of te vragen

Katinka Hesselink 2009

Sinds mei 2006 staan er Bol.com links op deze website. (*)

Bol.com geeft statistieken over de boeken die verkocht worden. Hieronder de boeken en andere producten uit verschillende spirituele tradities die in 2009 het populairst waren (in de categorie spiritualiteit) bij bezoekers van deze website. 

Thich Nhat Hanh was populair dit jaar.

Boeddhisme in alle eenvoud
Boeddhisme in alle eenvoud
Steve Hagen

' Ontwaak en ontdek wat nooit verandert ' is de subtitel van dit boek. Het geeft al aan waar het om gaat: leven in het hier en nu en gewaarzijn . Steven Hagen staat in de Zen-traditie en dit is te merken in zijn benadering. Zonder de franje van tradities en gewoonten geeft hij hier de essentie van Zen weer. 

Dit boek heeft vele positieve recensies van lezers gekregen .
Meer boeddhistische boeken.

Innerlijke vrijheid
Innerlijke vrijheid
J. Krishnamurti

Een van de bekendste boeken van Jiddu Krishnamurti. Wie wil weten hoe Krishnamurti stond tegenover de Indiase spirituele tradities, moet dit boek zeker lezen. Het bevat de dialogen met Swami Venkatesananda over de Oepanishaden en diverse Yoga tradities. 

Adem is bewustzijn
Adem is bewustzijn
Thich Nhat Hanh

Adem is bewustzijn is een vertaling met commentaar van de  Anapanasati Soetra door Thich Nhat Hanh.

Dit boekje bestaat uit twee delen: eerst de tekst van de soetra, vervolgens in moderne woorden uitgelegd 16 oefeningen in concentratie en meditatie aan de hand van de ademhaling. Bevat een verklarende woordenlijst die goed gebruikt kan worden, want dit is niet een boek voor de beginnende Boeddhist.

Innerlijke eenvoud
Innerlijke eenvoud
J. Krishnamurti

Jiddu Krishnamurti behandelt het onderwerp Innerlijke Eenvoud (misschien ook wel als onschuld te vertalen) aan de hand van de thema's: zelfkennis, conditionering, geestelijk verval, en heelheid. De commentaren zijn even zovele pleidooien voor 'eenvoud' in denken, spreken en handelen. 

De kunst van het geluk
De kunst van het geluk
Dalai Lama & Howard Cutler

Terecht al jaren een bestseller. 

Dit boek legt uit hoe we onafhankelijk van omstandigheden gelukkig kunnen zijn. Hoe het leven van aandacht, zorg voor anderen en geduld ons eigen leven kan transformeren.

Meer Dalai Lama boeken

Dhammapada
Dhammapada
H. Kaviratna

Dhammapada - een van de oudste teksten uit het Boeddhisme.

De tekst bestaat uit wijsheidsregels die traditioneel worden gezien als citaten van Boeddha zelf, maar de stijl suggereert dat dat misschien niet klopt.

Maar goed, wat doet het er toe? Het is een verzameling Boeddhistische spreuken die ieder inspireren en de essentie van het Boeddhisme uit dragen.

Niet voor niets een klassieker.

Om op je nachtkastje te leggen.

Iedere stap is vrede
Iedere stap is vrede
Thich Nhat Hanh

Een anonieme recensent op bol.com zegt:

Als je op zoek bent naar meer innerlijke rust, lees dan vooral dit boek. Thay, zoals Thich Nhat Hanh wordt genoemd door zijn leerlingen, is een meester in het geven van bruikbare en uiterst eenvoudige werkwijzen om innerlijke rust te vinden. Het is geen boeddhistisch leerboek, al is de schrijver een groot Boeddhistisch leraar. Hij verstaat als geen ander de kunst om de inzichten die hij in zijn lange en bewogen leven heeft opgedaan, te vertalen naar het alledaagse leven van de moderne westerse mens. Leg het boek op een plek waar je vaak langs komt en pak het elke dag een keer op om een paragraafje te lezen. Je zult zien dat je iets vindt dat geschikt voor jou is om meer rust te creeren.

Met inleiding van de Dalai Lama

Oepanisjads
Oepanisjads

Klassieke teksten uit de Upanishaden vertaald in het Nederlands. 

Vind inspiratie en leer over de Indiase filosofie.

Wat doe jij met je leven ?!
Wat doe jij met je leven ?!
J. Krishnamurti

Geput is uit het Verzameld Werk van Jiddu Krishnamurti om antwoord te geven op de vraag die elk nadenkend jong mens zichzelf stelt: wat ga je doen met je leven?

Thema's die hierbij aan bod komen zijn: zelfkennis en omgaan met je emoties, de plek van onderwijs, omgaan met anderen, ambitie en relaties. 

Aandacht is als zonneschijn
Aandacht is als zonneschijn
Hanh & Thich Nhat Hanh

49 verzen om terug te keren tot het NU. Thich Nhat Hanh laat zich van zijn poetische kant zien. De verzen worden als dagelijkse mantras gebruikt op het Zen Centrum 'Plum Village' in Frankrijk. Elk vers is door Hanh becommentariseerd. Helder geschreven en met mooie zwart wit illustraties is dit een echte aanrader.

Beste spirituele DVD's

Hier zou ik het bij moeten laten, maar dit jaar zijn het niet alleen boeken die bij de bestsellers horen. Twee dvd's over yoga doen het ook heel goed. Yoga voor Dummies en Meer Yoga voor Dummies.

Nu Populair

Zie ook de DVD's over het Boeddhisme, de spirituele agendas en kalenders en Spirituele kaartjes trekken.

Voetnoot

(*) Ik laat u spirituele boeken van Bol.com zien die interessant voor u kunnen zijn. Bol.com geeft mij een percentage van de verkoopprijs per verkocht boek. Ook als u andere producten van bol.com koopt en op hun website bent gekomen via die van mij, krijg ik een percentage van de winst. U steunt Katinka Hesselink Net dus als u via deze site boeken bij Bol.com koopt.