Bol.com Bestsellers Spiritualiteit Boeken

Spirituele Boekentips - om cadeau te geven of te vragen

Katinka Hesselink 2008

Sinds mei 2006 staan er Bol.com links op deze website. (*)

Bol.com geeft statistieken over de boeken die verkocht worden. Hieronder de boeken uit verschillende spirituele tradities die in 2008 het populairst waren (in de categorie spiritualiteit) bij bezoekers van deze website (deze lijst wordt tot in december 2008 bijgewerkt). Wat opvalt is dat boeken van Krishnamurti dit jaar extra populair waren, maar dat Blavatsky's inleiding op haar werk het best verkocht. 

Introductie tot de geheime leer
Introductie tot de geheime leer
H.P. Blavatsky

Inleiding op Blavatsky's spirituele klassieker aan de hand van centrale citaten uit 'De Geheime Leer'. 

Meer boeken van H.P. Blavatsky

Het web van het denken
Het web van het denken
J. Krishnamurti

Op zijn klassieke manier bespreekt Krishnamurti in 7 toespraken onder andere verdriet, het denken, conficten, relaties en angst. Hij gaat in op de vraag hoe elk van deze zaken zijn oorsprong heeft in het denken. 

De kunst van het geluk
De kunst van het geluk
Dalai Lama & Howard Cutler

Terecht al jaren een bestseller. 

Dit boek legt uit hoe we onafhankelijk van omstandigheden gelukkig kunnen zijn. Hoe het leven van aandacht, zorg voor anderen en geduld ons eigen leven kan transformeren.

Dhammapada
Dhammapada
H. Kaviratna

Klein boekje, heel geschikt voor op het nachtkastje. Geef dit cadeau aan wie spirituele inspiratie wil, de diepste zin van het leven overdenken wil of geinteresseerd is in het Boeddhisme.

Yoga voor Dummies
Yoga voor Dummies
Georg Feuerstein & Larry Payne

Inleiding op zowel de yoga filosofie als Hatha Yoga als gymnastiek - en alles wat daar tussen zit.

Oepanisjads
Oepanisjads

Klassieke teksten uit de Upanishaden vertaald in het Nederlands. 

Vind inspiratie en leer over de Indiase filosofie.

Boeddhisme in alle eenvoud
Boeddhisme in alle eenvoud
Steve Hagen

' Ontwaak en ontdek wat nooit verandert ' is de subtitel van dit boek. Het geeft al aan waar het om gaat: leven in het hier en nu en gewaarzijn . Steven Hagen staat in de Zen-traditie en dit is te merken in zijn benadering. Zonder de franje van tradities en gewoonten geeft hij hier de essentie van Zen weer. 

Dit boek heeft vele positieve recensies van lezers gekregen .
Meer boeddhistische boeken.

Wat doe jij met je leven ?!
Wat doe jij met je leven ?!
J. Krishnamurti

Geput is uit het Verzameld Werk van Jiddu Krishnamurti om antwoord te geven op de vraag die elk nadenkend jong mens zichzelf stelt: wat ga je doen met je leven?

Thema's die hierbij aan bod komen zijn: zelfkennis en omgaan met je emoties, de plek van onderwijs, omgaan met anderen, ambitie en relaties. 

Laatste dagboek
Laatste dagboek
J. Krishnamurti

Een van de meest meditatieve boeken van Jiddu Krishnamurti. Daarbij uniek in de zin dat hier geen redactie aan te pas is gekomen. De teksten zijn puur ontstaan in bandopnames van Jiddu Krishnamurti aan zichzelf. Vlak bij de dood is zijn meditatie over de dood extra indrukwekkend.

Vorm is leegte, leegte is vorm
Vorm is leegte, leegte is vorm
Thich Nhat Hanh

Boek over de Mahayana filosofie van Sunyata (leegte) - over de beperkingen van onze begrippen, de beperkingen van denken als weg naar waarheid.

Nu Populair

Zie ook de DVD's over het Boeddhisme, de spirituele agendas en kalenders en Spirituele kaartjes trekken.

Voetnoot

(*) Ik laat u spirituele boeken van Bol.com zien die interessant voor u kunnen zijn. Bol.com geeft mij een percentage van de verkoopprijs per verkocht boek. Ook als u andere producten van bol.com koopt en op hun website bent gekomen via die van mij, krijg ik een percentage van de winst. U steunt Katinka Hesselink Net dus als u via deze site boeken bij Bol.com koopt.