Bol.com Bestsellers Spiritualiteit

Spirituele Boekentips - om cadeau te geven of te vragen

Katinka Hesselink 2007

Sinds mei 2006 staan er Bol.com links op deze website.(*)

Bol.com geeft statistieken over de boeken die verkocht worden. Hieronder de boeken uit verschillende spirituele tradities die in 2007 het populairst waren (in de categorie spiritualiteit) bij bezoekers van deze website (deze lijst wordt tot in december 2007 bijgewerkt):

Boeddhisme in alle eenvoud
Boeddhisme in alle eenvoud
Steve Hagen

'Ontwaak en ontdek wat nooit verandert' is de subtitel van dit boek. Het geeft al aan waar het om gaat: leven in het hier en nu en gewaarzijn. Steven Hagen staat in de Zen-traditie en dit is te merken in zijn benadering. Zonder de franje van tradities en gewoonten geeft hij hier de essentie van Zen weer. 

Dit boek heeft vele positieve recensies van lezers gekregen.
Meer boeddhistische boeken.

De kunst van het geluk
De kunst van het geluk
Dalai Lama & Howard Cutler

Over de zin van het leven. In dit boek heeft de Dalai Lama samen gewerkt met de psychiater Howard Cutler. De eeuwenoude Boeddhistische kennis over meditatie en het ontwikkelen van geluk wordt verrijkt met Westerse inzichten uit de klinische psychologie. Daarmee is dit boek een waardevolle ontmoeting van twee werelden geworden. 

Centraal staat zelfkennis. Daarbij hoort het versterken van positieve krachten in jezelf (liefde, mededogen etc.) en het afzwakken van negatieve krachten zoals haat, ego´sme en hebzucht.

Dit boek heeft zeer veel positieve recensies van BOL.com gebruikers.
Meer boeken van de Dalai Lama

Het Tibetaanse dodenboek
Het Tibetaanse dodenboek
Robert A.F. Thurman

Over leven na de dood - Een goede uitleg van het Tibetaanse Dodenboek. (niet meer te krijgen) Zie ook de DVD

Jonathan Livingston Zeemeeuw
Jonathan Livingston Zeemeeuw
Richard Bach

Richard Bach's inspirerende klassieker. Het verhaal gaat over de zeemeeuw die sociale grenzen overstijgt en zichzelf transformeert. 

Met veel positieve recensies van bol.com klanten.
Meer boeken van Richard Bach.

Het web van het denken
Het web van het denken
J. Krishnamurti

In dit boek staan de conditioneringen van ons denken centraal. Dit onderwerp is misschien wel de kern van Krishnamurti's boodschap. Hoe bewust denken we? In hoeverre is ons denken slechts een kopie van het denken van de mensen in onze omgeving? Staan we los van de problemen uit het verleden? [meer boeken van Jiddu Krishnamurti]

Illusies
Illusies
Richard Bach

Deze klassieker bestaat uit inspirerende citaten over het spirituele pad. Heel geschikt om cadeau te geven. [meer boeken van Richard Bach]

Hatha yoga / deel werkboek
Hatha yoga / deel werkboek
J. Dijkstra

Praktisch boek over hatha yoga voor beginners. Aandacht voor de asana's (lichaamshoudingen) en ademhaling. Bedoeld voor de dagelijkse praktijk. Heeft veel positieve recensies van bol.com gebruikers.

Leven en dood
Leven en dood
J. Krishnamurti

'Bemin het Leven in haar volheid'. Een boek waarin de plek van de dood middenin het leven onder ogen wordt gezien. Hoe volgen de generaties elkaar op? Is hierbij ruimte voor iets nieuws of moet alles 'respectabel' zijn? Vragen te over - waarbij Krishnamurti op voor hem gebruikelijke wijze hypocrisie aan het licht brengt en aan kaart.

Niet meer verkrijgbaar

Boeddhisme voor Dummies
Boeddhisme voor Dummies
Jonathan Landaw & J. Landaw

De voor Dummies serie is bekend om de goede, degelijke informatie en een heldere uitleg.

In dit geval: informatie over het ontstaan en de ontwikkeling van het Boeddhisme. Uitleg over de verschillende Boeddhistische stromingen. Daarnaast aandacht voor zowel ritueel als Boeddhistische filosofie en levensvisie. 

Ook dit boek heeft vele positieve recensies van lezers gekregen.
Meer Boeddhistische boekentips

Nag hammadi geschriften
Nag hammadi geschriften
Jacob Slavenburg & Willem Glaudemans

De bekende codices uit Nag Hammadi, vertaald door Jacob Slavenburg en Willem Glaudemans. De vertaling wordt, ook in wetenschappelijke kring, gezien als goed. Deze teksten laten als groep vooral de Christelijke Gnosis beter zien. Per tekst is er een inleiding. De index op onderwerp is uitstekend verzorgd door Henk Spierenburg. 

Deze tweede vertaling is opnieuw geordend en in een band bijeen gebracht op Bijbel-dun papier. Voor wie in Gnosis en Hermetiek ge´nteresseerd is, is dit boek niet te missen.

Nu Populair

Zie ook de DVD's over het Boeddhisme, de spirituele agendas en kalenders en Spirituele kaartjes trekken.

Voetnoot

(*) Ik laat u spirituele boeken van Bol.com zien die interessant voor u kunnen zijn. Bol.com geeft mij een percentage van de verkoopprijs per verkocht boek. Ook als u andere producten van bol.com koopt en op hun website bent gekomen via die van mij, krijg ik een percentage van de winst. U steunt Katinka Hesselink Net dus als u via deze site boeken bij Bol.com koopt.