De beste DVD's over Yoga

Yoga DVD top 10

Katinka Hesselink

Meer spirituele boekentips, zie ook boeken over meditatie, Yoga boeken en Hindoeisme en India boeken

Yoga DVDs

Yoga voor Dummies

De populairste yoga DVD ooit - oefeningen die noch te moeilijk zijn, noch te eenvoudig. 

Sara Ivanhoe doet de oefeningen voor op een tempo dat werkt als je ze voor het eerst doet, en je kunt doorspoelen als je de DVD voor de zoveelste keer door werkt. 

Naast 12 basis oefeningen staat ook de zonnegroet op de DVD. 

Bij de moeilijkere oefeningen worden alternatieven gegeven voor mensen die niet zo soepel zijn.

Meer Yoga Voor Dummies

Een waardig vervolg op 'Yoga voor Dummies'. 

Sara Ivanhoe gaat door waar ze bij Yoga voor Dummies op hield. Meer feitjes over yoga, oefeningen die net wat verder gaan en toch nog prima te doen zijn voor mensen met allerlei soorten lichamen.

Yoga Tijdens.. de zwangerschap

Bedoeld voor vrouwen zonder yoga ervaring, geeft deze DVD je oefeningen die je sterk en soepel kunnen houden tijdens je zwangerschap. 

Yoga tijdens de zwangerschap is goed voor lichaam, geest en baby. Bewust ademhalen, oefeningen en ontspanning ondersteunen lichaam en geest bij de veranderingen door de zwangerschap en bereiden de aanstaande moeder voor op de bevalling. 

Zoť Miku is een gediplomeerde yogalerares aan de yoga-universiteit Villeret/ Zwitserland en heeft deze yogaoefeningen voor tijdens uw zwangerschap ontwikkeld. Door regelmatig aan yoga te doen, creŽer je een oase van geborgenheid, waardoor je van elke dag van je zwangerschap geniet.

Yoga - Voel Je Beter

Expliciet bedoeld voor mensen val elke leeftijd en formaat. Dik, dun, jong, oud, groot, klein, soepel, stroef, man, vrouw etc. 

Voel Je beter... Gary Halperin is een gecertificeerd Kripalu Yoga en Meditatie leraar die het "hoe en waarom in het hedendaagse leven" doceert. Leer om te luisteren naar je lichaam en train het zijn in het hier en nu. 

Kijk deze DVd over Gary's klas aan het strand en leer hoe je leven af te remmen, stress te verminderen en van het leven te genieten. Dit is eenvoudige Yoga, zonder moeilijke posities, wat het mogelijk maakt voor alle leeftijden om mee te doen. Voel de spanning weg smelten al na een les!

Antonia Kidman Yoga

Yoga oefeningen voor mensen die weten hoe ze yoga moeten doen.

Hoewel bedoeld voor mensen die al wat yoga gedaan hebben, worden er bij elke oefening drie niveaus gegeven: makkelijk, moeilijker en gevorderden. 

Dit is yoga als echte workout.

Yoga Beginner's Experience

Deze workout bestaat uit twee delen. Je start met Rodney Yee's 30 minuten yoga om kracht op te bouwen. Je buik- en rugspieren worden optimaal getraind met deze intensieve core-workout. Daarna is het tijd voor kalmte en ontspanning met 30 minuten herstellende yoga, waarbij je een deken gebruikt. Gebruik deze ontspannende workout na de core training of wanneer je puur en alleen wilt ontspannen.

Bevat drie DVDs, samen goed voor 420 minuten en meerdere workouts. 

Yoga Core Training

Deze workout bestaat uit twee delen. Je start met Rodney Yee's 30 minuten yoga om kracht op te bouwen. Yee leidt je behendig door de verschillende poses en biedt tegelijk ademhalingsoefeningen. Je werkt met je hele lichaam en versterkt de kracht in de kern 'core' van je lichaam en je verbetert de flexibiliteit en balans. Je buik en rugspieren worden optimaal getraind met deze intensieve core-workout. Daarna is het tijd voor kalmte en ontspanning met 30 minuten herstellende yoga, waarbij je een deken gebruikt. Gebruik deze ontspannende workout na de core training of op ieder gewenst tijdstip waarop je puur en alleen wilt ontspannen.

Dvd bevat twee core yoga workouts:

  • 30 minuten core training voor het opbouwen van kracht in buik, taille en rug.
  • 30 minuten ontspannende workout voor het herstel en de balans van het lichaam.
Yoga Tijdens De Zwangerschap

Zwangerschap is een van de meest bijzondere en uitdagende ervaringen die een vrouw kan hebben.
Terwijl je baby groeit, verandert je lichaam, waarbij het in de verschillende stadia van de zwangerschap verschillende behoeften creŽert. Yoga tijdens de zwangerschap, van de gerenommeerde yoga-instructrice Shiva Rea, voorziet in die behoeften met veilige, effectieve oefeningen die makkelijk zijn aan te passen zodat je er het meeste rendement uit kan halen.

Deze workout is bedoeld om je comfortabel, ontspannen en fit te laten voelen tijdens de zwangerschap. Het is erop gericht om je energie, uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en balans te verhogen. De nadruk op ademhaling verhoogt je concentratie, wat kan helpen bij de bevalling. De voorzichtige stretch- oefeningen verminderen vermoeidheid en spanning en bevorderen ontspanning en bloedcirculatie.

  • Kalmerende meditatie en diepe ademhaling.
  • Workout met zittende, liggende en staande posities.
  • Begeleide ontspanning.

Een van de recensenten op bol.com vindt dat het wel erg snel gaat: je krijgt niet echt de tijd de oefening af te maken (en vanuit zo'n yoga houding op 'pauze' clikken is ook zowat).

Instructional - Power Yoga

Echte yoga gymnastiek om fit te worden en spieren op de juiste plaats te kweken.

Lachende Yogi - Beginnerscursus Integrale Yoga Les 1&2, Marion Gispen

De eerste DVD van een serie DVDs uitgebracht door de stichting Integrale Yoga Nederland. 

Daarmee is dit de enige DVD op dit lijstje gemaakt door en voor Nederlanders. 

De recensies zijn verschillend: sommigen vinden de beelden amateuristisch, anderen zijn blij met de duidelijk omschreven oefeningen en de sfeer van deze DVD. 

Het geheel wordt ondersteund door ontspannen muziek en natuurbeelden.