Beste Boeken over India: land, religie, cultuur en spiritualiteit

Katinka Hesselink

Meer spirituele boekentips, zie ook boeken over meditatie

Hindoe´sme, belangrijke boeken


Handboek Hindoeisme, Rudi Jansma

Een goede inleiding op het Hindoe´sme en de religie van India. Met een keurige index en ingaand op veel details.

Beeldentaal van het Hindoeisme, Rudi Jansma

De symboliek van beelden en tempels van India. Een goede inleiding voor wie in India wil reizen - in het echt, of in gedachten.

Wat weten we over Hindoeisme? Anita Ganeri 

Met kleurenfoto's ge´llustreerde inleiding op het Hindoe´sme voor kinderen. Aandacht voor Goden, feestdagen, pelgrimages, feestdagen en rituelen. De geschiedenis van het Hindoe´sme, en de boeken, wordt behandeld, naast hedendaagse aspecten.

India: land en cultuur

Cultuur Bewust! / India, Nicki Grihault

India is een land in zuid-AziŰ waar de taal en cultuur nogal ver van ons veilige Westen af staat. Wie een reis overweegt, doet er verstandig aan kennis te nemen van lokale gebruiken, omgangsvormen, normen en waarden. Dit boekje voorziet in die behoefte, zonder in te gaan op de (lange) geschiedenis van India. Om mee te nemen als je op vakantie of zakenreis gaat naar dit prachtige land.

Pantau in india, Veronique Renard

Een jonge succesvolle Nederlandse vrouw gaat op reis naar India en bouwt een nieuw leven op bij Tibetaanse ballingen. Haar verhaal wordt boeiend verteld.

Een boek met meerdere positieve recensies van Bol.com gebruikers

Planet India, Kamdar, M.

Informatief boek over hoe India in snel tempo economisch en sociaal verandert. Met statistieken en voorspellingen.

De eenvoudige Indiase keuken

Grondig Indiaas kookboek, geordend naar regio. Dit kookboek biedt meer dan alleen de standaard Indiase recepten die je in elk Indiaas kookboek terug vindt. Een aanrader. 

Indiase spiritualiteit: yoga boeken

Indiase spiritualiteit uit zich in oude en moderne teksten, in levende en alweer overleden goeroe's en in praktische spiritualiteit. Onderstaande boeken hebben hier iets van proberen te vangen.

Yoga als levenskunst, B.K.S. Iyengar & Evans, J.J.

Goede inleiding en naslagwerk voor wie serieus met (hatha) yoga bezig wil. De filosofie van Patanjali wordt kort samen gevat. Vervolgens geeft het boek een beschrijving, met foto's, van 200 asana's (yoga-houdingen). Om het geheel compleet te maken wordt uitleg gegeven over de energie-kanalen in het lichaam (nadi's) die de yoga-beoefenaar zal ervaren en pranayama: ademhaling.

Iyengar was in zijn tijd een vooraanstaand yoga leraar. Verrassend is het dus niet dat zijn boek nu nog goede recensies van bol.com gebruikers krijgt .

Mysterie van het Zelf, de voornaamste Upanishaden ingeleid, Wim van Vledder

Geselecteerde Upanishaden (Oepanisjads) uit het Sanskrit in het Nederlands vertaald. Deze teksten ademen de spiritualiteit van het oude India (600-300 v.C.) maar zijn nog steeds relevant.

De yoga sutra's van Patanjali, I.K. Taimni

De Yoga Sutra's van Patanjali is de basistekst van de yoga traditie. Voor wie de yoga-filosofie wil begrijpen is deze vertaling met commentaar een essentieel boek.

Meer boeken van I.K. Taimni

Meer yoga boeken

Zie ook: Yoga DVDs